Profesyonel diş beyazlatmanın farkı nedir?
Beyazlatmada kullanılmak üzere; diş macunu, beyazlatma jelleri ve tozları gibi rahatlıkla marketlerde bulunabilen birçok seçenek vardır. Maksimum düzeyde beyazlatma isteyen hastalar için ise en iyi seçenek poliklinik ortamında diş hekimi tarafından uygulanan profesyonel diş beyazlatmadır.
Diş polikliniğimizde beyazlatmada kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış son teknolojiye sahip diş beyazlatma sistemleri bulunur. Ayrıca kullanılan ürünler, beyazlatmada sıklıkla karşılaşılan diş hassasiyetini de minimum derecede azaltmaktadır.
Diş beyazlatmanın maliyeti / ücreti nedir?
Beyazlatma tedavisinin maliyeti; seçtiğiniz beyazlatma çeşidine, kullanılan ürününün türüne ve istediğiniz sonuca bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.
Genel olarak, evde beyazlatma tipi; ofis tipi beyazlatmalardan daha uygundur. Daha detaylı bilgi ve diş beyazlatmaya özel ürünleri öğrenmek için polikliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.
Beyazlatma dişlerde hassasiyete neden olur mu?
Diş beyazlatma tedavisi diş hassasiyeti en sık karşılaştığımız yan etkilerden biridir. Diş hekiminiz oluşabilecek yan etkileri ortadan kaldırmak için diş beyazlatma tedavisinin uygulamasını dişin yapısına göre yönlendirir. Ayrıca polikliniğimizde kullanılan ürünler diş hassasiyetini neredeyse ortadan kaldırmaktadır.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar devam eder?
Diş beyazlatmanın etkisi kişiden kişiye ve dişin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Çoğu hasta yapılan beyazlatma tedavisinin uzun yıllar devam etmesini bekleyebilir. Beyazlatma sonrasında her dört ila altı ay arasında yaptıracağınız ev tipi beyazlatma uygulaması ile tedavinizin sonuçlarını uzatmanıza yardımcı olabilir. Diş hekimi kontrollerinizi düzenli olarak yaptırmak; sigara, koyu renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak ve diş bakımlarınızı aksatmamak da dişlerinizi beyaz ve parlak tutmanızı sağlar.
Diş beyazlatmanın diş etlerine zararı var mı?
Diş beyazlatma tedavisi öncesinde uygulanacak olan diş eti bariyeri ile diş etleriniz koruma altına alınır. Ancak, bir hastanın diş eti hastalığı varsa, öncelikle diş eti tedavisi yaptırılması gereklidir.
Beyazlatma dişlerimde ağrı yapar mı?
Diş beyazlatma uygulamaları, hassasiyeti olan hastalar için ağrı veya rahatsızlığa yol açabilir, ancak bu her zaman geçerli değildir. Diş beyazlatma işleminin türüne bağlı olarak dişlerde veya diş etlerinde hafif rahatsızlık veya hassasiyet hissedilebilir. Bu rahatsızlık aynı gün içerisinde geçecektir.
Diş beyazlatmadan sonra ne zaman kahve içebilirim?
Hastalar, işlem sonrası beyazlığı mümkün olduğunca uzun süre korumak için diş beyazlatma tedavisini takiben en az 48 saat boyunca koyu renkli yiyecek ve içeceklerden (kahve dahil) uzak durmalıdır.
Diş beyazlatmadan sonra ne yenilmemelidir?
Diş beyazlatmadan sonra çay, kahve, kırmızı şarap ve kola gibi koyu renkli içecekler ve yiyeceklerden uzak durulması gerekir. Ayrıca hastalar sonuçları mümkün olduğunca uzun süre devam ettirmek için meyve suları, alkol, ketçap, soya sosu, salçalı baharatlı ve çikolatadan kaçınmalıdır.
Şiddetli Diş Ağrısı Başladığında Ne Yapmalıyım?
Diş ağrısı başladığında beklemeden hemen bir diş hekimine gidilmelidir. O süre içinde ağrılı bölgeye soğuk kompres uygulamak, ılık tuzlu su ile gargara yapmak veya bir ağrı kesici kullanmak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Fakat kesin çözüm için tedavi olunmalıdır.
Diş ağrısı ne kadar devam eder?
Diş ağrısının başlayacağı zamanı veya ne kadar süreceğini kestirmek çok mümkün değildir. Birkaç saatten birkaç güne kadar devam edebilir. Bazı durumlarda ağrı kendiliğinde geçebilir fakat bazı durumlarda müdahale gereklidir. Diş ağrısını bastırmak için ağrıyı başlatan etkeni ortadan kaldırmak gerekir. Bu etkeni tespit etmek için bir dişhekimi muayenesi gereklidir.
Ağrılı diş ile nasıl uyuyabilirim?
Uyku esnasında diş ağrınız başladıysa, başınızın konumunu yükseltecek bir yastık kullanmanız kan akışını teşvik ederek basıncı azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır.
Diş ağrısı neden geceleri artar?
Hastalar diş ağrısı geceleri daha çok hisseder. Bunu sebepleri arasında geceleri hormonal sistemin ve dolaşımın değişmesidir. Kök ucunda bulunan enfeksiyon veya apse nedeniyle o bölgede basınç artışı meydana gelir. Bu durum zonklayıcı ağrılara neden olur. Başka bir sebebi de uyku pozisyonudur. Aynı şekilde başın çok aşağıda konumlanması basıncı arttıracağından ağrıyı daha çok hissetmemize sebep olur. Bu tarz durumlarda başkonumunu yükselterek ağrı hafifleyebilir.
Diş çürüğü kaynaklı ağrı geçer mi?
Çürük diş ağrısı dönem dönem artıp kendiliğinden geçebilir. Veya ağrı kesici ile ağrı azalabilir. Ama diş çürüğü tedavi edilmediği sürece ağrı sürekli tekrarlayabilir.
Süt içmek diş ağrısını azaltmada etkili olur mu?
Süt, peynir ve yoğurt tüketildiğinde vücudu daha fazla tükürük salgılamaya teşvik eder. Bu da dişleri sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Ayrıca süt ürünlerinde bulunan yüksek miktarda kalsiyum ve proteinler dişleri güçlendirmede ve ağrıyı hafifletmede etkilidir.
Ağrılı diş fırçalanır mı?
Ağrılı dişi fırçalamak önemlidir. Çünkü ağrı dişinize sıkışmış yiyeceklerden veya o bölgedeki bakteri yoğunluğundan kaynaklanabilir. Ancak tüm diş ağrılarında geçerli olmayabilir